Namiëlo's Bloemen nest

10 maart 2012 zijn de pups van Fiona en Furac geboren. Twee reuen en vier teven. We hebben besloten om niet met een nestletter te werken, maar met een thema. Voor ons eerste eigen nest hebben we gekozen voor het thema 'Bloemen'. Om precies te zijn hebben we soortnamen van chrysanten en ranonkels gekozen die wij zelf in de kas hebben staan.

 

 

Fiona di Scottatura

(Domburg in Envy x Avril di Scottatura)

X

Furac van de Hoge Laer

(Stavropol de la Clairière aux Louves x
High Clearings Zantee)

 

 

De stamboomnamen staan vast! Donderdag 26 april zijn de pups gechipt en moesten de gekozen namen definitief aan een pup gekoppeld worden. En dit is het geworden:

 

Hier een aantal foto's gesorteerd van nieuw naar oud:

 

29 april 2012

De pups hebben deze week hun officiële naam gekregen. Ze zijn gechipt en geënt. Het aftellen voor de toekomstige baasjes is nu echt begonnen. Volgend weekend zullen 5 van de 6 pups het nest verlaten.

 

 

 

21 april 2012

De pups zijn 6 weken oud. Ze spelen heel veel, zowel binnen als buiten. Er wordt met vanalles gesjouwd en alles moet nader onderzocht worden.

 

 

 

15 april 2012

De pups zijn nu 5 weken oud. Ze gaan iedere dag even buiten in het gras spelen.

 

     

 

7 april 2012

De pups zijn vandaag 4 weken oud. Als het even kan gaat de deur naar het balkon open en kunnen ze lekker buiten spelen. Bij twee pups staat er al een oortje omhoog.

 

1 april 2012

De pups zijn inmiddels 3 weken oud. Ze zijn weer heel erg gegroeid. Ze kwamen al heel soms de werpkist uit, dus deze heeft plaatsgemaakt voor de puppyren. Ze zijn afgelopen week zelfs voor het eerst even naar buiten geweest.

 17 maart 2012

 

 

11 maart 2012

 

 

 

 

4 maart 2012

Over een kleine week verwacht Fiona haar tweede nest pups. De zwangere buik is weer goed zichtbaar.

dscn1246

In en om het huis zijn alle voorbereidingen getroffen, zodat we er helemaal klaar voor zijn. Laat de pups maar komen!

 

8 februari 2012

Woensdag 8 februari is er een echo gemaakt en hierop waren vruchtjes te zien. Fiona is dus drachtig! Nu wordt het duimen op mooie gezonde pups en een voorspoedig verloop van de rest van de dracht.

 

Een vruchtje duidelijk zichtbaar op de echo.