Hier vindt u alle informatie rondom ons 'D'-nest.

Als thema voor dit nest, wat met een 'D' begint omdat het ons 4e nest is, hebben we gekozen voor het thema 'Dance Dance Dance'. Alle pups hebben een dansstijl als naam.

De ouders van dit nest zijn de reu Ansgar von der Steinbeckerheide en onze teef Namiëlo's Elegance Red.


Deze combinatie voldoet aan het Verenigings Fok Reglement van de NVBH en heeft een inteelt coëfficiënt van 3,45% over 9 generaties.21 augustus 2016:

Afgelopen maandag zijn de pups gechipt en vrijdag hebben ze hun eerste enting gekregen en zijn ze gecheckt door de dierenarts. Ze hebben zich prima gedragen en zijn allemaal goedgekeurd.

Je begint naast een verschil in uiterlijk nu ook heel goed een verschil in karakter te zien. Ze zijn allemaal heel graag bij mensen die op bezoek komen. Als je op de grond gaat zitten wordt je binnen no time bedolven onder een wirwar van pups.

Het heerlijke weer van zaterdag zorgde dat de pups vrijwel de hele dag buiten waren. Toen het opeens hard ging regenen bleken er 3 onder een struik te slapen. Toen het weer droog was lagen ze nog steeds te slapen al was het toen met een nat vachtje. De regen maakt ze dus weinig uit (en de struik is een favoriet schuilplekje geworden van alle pups). En droog wrijven was nergens voor nodig, zodra we ze weer neerzette gingen ze weer terug naar buiten.

Zondag was het helaas veel minder goed weer, maar dat kon de meeste niet zo veel schelen. Alleen als het heel hard ging regenen kwamen ze naar binnen.

Nog steeds zijn er een paar pups op zoek naar een fijn huisje. Over twee weken zouden ze al naar hun nieuwe huis kunnen.


14 augustus 2016:

De pups zijn alweer 5 weken oud. Wat gaat het toch hard! Komende week komt de chipper van de Raad van Beheer langs om de pups te chippen en DNA af te nemen.

De pups gaan steeds vrijer naar buiten. Lekker spelen op het gras en voorzichtig de puppygym ontdenken. Ze hebben met inmiddels met verschillende mensen kennis gemaakt, waaronder kleine kinderen. Voor beide een mooie ervaring. De kindjes leren hoe je moet omgaan met pups en de pups leren dat kindjes soms onverwachte dingen doen, maar dat ze ook heel lief zijn.


7 augustus 2016:

De pups zijn alweer 4 weken oud. Deze week zijn ze voor het eerst naar buiten geweest. Het was nog een beetje spannend. Iedere keer gaan ze steeds een stukje verder bij de deur vandaan.


30 Juli 2016:

De pups zijn 3 weken oud. Ze spelen met elkaar en waggelen rond in de werpkist. De eerste klauterpogingen zijn ondernomen, dus het zal niet lang meer duren voor ze eruit komen.


23 juli 2016:

De pups zijn nu 2 weken oud. Onze namen zijn goedgekeurd en we hebben de namen aan de pups toegewezen. Mogen wij aan jullie voorstellen:

 


16 juli 2016

De pups zijn een week oud. Helaas is afgelopen week het laatst geboren reutje overleden. De overige pups doen het gelukkig allemaal goed.


7 juli 2016

De pups zijn geboren! Nera is bevallen van 4 reuen en 5 teven.